Friday, August 10, 2012

revision of ramadhan

Tazkirah subuh yg disampaikan olh prof. Dr latiff dari hospital annur n medical collegge di cyberjaya sungguh mengujakan. Sekarang sudah minggu terakhir ramadhan dan kita perlu berusaha lagi dan berebut peluang ganjaran ganjaran yang allah sediakan. Berlumba lumba la kita dan jadikan pesta ibadah untuk semua. Malam lailatur qadar.. Malam yang diturunkn kitab suci allah kepada.. Bila kita berada di bulan ramadhan.. Sebenarnya kita sedang melalui proses tarbiyah month of education yangnjadikn kita ummah yang kuat dan bersedia menghadapi cabaran yang mendatang.

Dalam ramadhan la kita mesti sentiasa bnyakkan doa supya kita dapat pengampunan dan pelepasan dari api neraka dengan rahmah n ehsan dari Allah s.w.t.

Mohon la kita kepadaNya supya kita memperolehi jannah firdaus syurga firdaus dan tanpa di hisab.. Penting saudara sebab kita di dunia ni pun tidak tahan menunggu giliran di kaunter apatah lagi di pdng masyar yang di penuhi umat dr nabi adam lago sehingga ke umat Muhammad s.a.w. Pohon la kita supaya kita termasuk golongan yang dapat pengecualian dihisab nanti. Siapakh golongan trsbut.. Semestinya salah satunya dari golongan orang yang berpuasa dipanggil ke pintu syurga yang dinamakn ar rayan. Begitu jga golongn yang mnjaga solatnya dan golongan yang mengeluarkan zakat. Jom kita rebut peluang ini semoga dapat memperolehi ehsan n rahmat Allah s.w.t. . Allahuakhar


Di bawah ada link tazkirah dari sheikh Ali Jaber yang sngat fasih berbahasa Melayu.


http3A%2F%2Fwww.4shared.com%2Fmusic%2FYs8105Ne%2FSyeikh_Ali_Saleh_-_Subuh_Annur.html&h=2AQEUScoE&s=1


Published with Blogger-droid v2.0.4

0 comments: